SERVICE & REPARASJON AV ZEXEL VRZ

Nobraconsult er trolig det eneste dieselverkstedet i Norge som har elektronikk for å testkjøre Zexel VRZ
ME190711 (Pajero 3,2 did) pumpe i testbenk. Vi utfører også service og reparasjon av denne typen pumpe.
VRZ pumpen til Zexel er en rotasjonspumpe med radial-plungere som i utgangspunktet er en er god og sterk
pumpetype. Alle dieselpumper er følsomme for vann og smuss, og kan lett skades om dieselen ikke er skikkelig
filtrert (ren) før den kommer inn i pumpa. Siden pumpa er elektronisk styrt med spoler som utvikler varme, er det også viktig at pumpa får den tiltenkte mengden diesel for å hindre skade.

Problemer med Zexel VRZ pumpen stammer utelukkende fra dårlig diesel og filtrering. Det er anbefalt at dieselfilter skiftes relativt ofte for å kunne overvåke svakheter med påfyllingsrør og dieseltank. Ved hyppig filterskifte er det også mulig å raskt oppdage vann og skitt i dieselen. VRZ pumpen har en sterk selvsugende fødepumpe som lett imploderer filteret om dette blir for tett. Filteret blir da ikke-fungerende og alt av vann, skitt og partikler vil da komme inn i pumpa.

Skifte av deffekte deler i pumpa

Deler som er deffekte i pumpa må skiftes. Ikke alltid er det nødvendig å skifte pumpehode eller governor elektronikk, derfor demonterer vi og kontrollerer alle komponenter før en endelig reparasjon utføres. Noen ganger kan vann og skitt ha ført til at enkelte deler har låst seg fast, noe som kan løses med rengjøring og polering. Tas pumpa tidlig (når symtomer oppdages) kan kostbare deler som fordelerhode berges. Er du i tvil, tar vi KUN 4200kr + mva for en god kontroll av pumpa.

Governor (Elektronikk)5283kr
Timing piston sensor1464kr
Timing control valve3798kr
Pulling electromagnet814kr
RPM sensor2711kr
Lager480kr
Hydraulic head13.100kr
Supply pump1979kr
Rollers (kam ruller)122kr
Roller shoe (holder til ruller)956kr
Cover supply pump333kr
Gasket kit889kr
Priser eks
MVA.
Service og reparasjon

Vi tar service og reparerer pumpen din profesjonelt. Komponenter som er slitt / skadet blir skiftet og pumpa blir testet i testbenk.

KONTROLL AV PUMPE:
Vi demonterer toppen av pumpa og forstiller for å se etter skader / skitt. Pumpa blir montert sammen og kjørt i testbenk.
Kr 6200,- + mva


Service og skifte av fordelerhode:

Vi tar for service av pumpe med nyte tetninger, lager og fordelerhode kr 18.900kr + mva. (23.625 inkl. mva) Elektronikk er brukt men testet.

SYMTOMER

BILEN DRAR DÅRLIG / RYKER VED PÅDRAG:

Ofte skyldes dette problemer som relateres til forstiller (advance). Sensor eller solenoid kan være deffekt, eller forstillerstempel sitter fast.

BILEN STOPPER NÅR DEN SETTES I GIR:

Ofte skyldes dette slitt fordelerhode. Sjekk også filter og vær sikker på at pumpa får tilstrekkelig diesel.

BILEN GÅR UJEVNT / DRAR UJEVNT:

Dette er i de fleste tilfeller GE som er treig / ikke fungerer som den skal.

Vi har ikke byttepumpe (totaloverhalt) tilgjengelig!

I perioder kan vi ha tilgjengelig en ferdig reparert pumpe som du kan byttes inn i den du har. Pumpa er reparert med nytt lager og fordelerhode. Ellers er
elektronikk og andre deler ikke skiftet. Pris på reparert pumpe er 20.000kr + mva (25.000kr inkl. mva) med din gamle i pant.

%d bloggere liker dette: